maandag 1 februari 2016

BETT beurs bezoek

Ondanks alle goede voornemens is er altijd wel iemand die zegt; nee joh, gewoon rondlopen. En ach soms werkt dat ook het beste :) Gelukkig heb ik aardig wat van mijn lijstje en meer kunnen zien.

Bezoekers kunnen allerlei onderwijsquotes aandragen, deze worden dan door creatieve kunstenaars op de muur van een van de sprekersruimtes, de Bett arena, getekend. Ik vind dat altijd wel leuk, en ook deze keer stond er weer wat moois bij :)

De growth mindset kwamen we al erg veel tegen dus deze vond ik toepasselijk op de laatste dagen hier. En het high-level thinking en critical skills aanleren is ook iets waar we ons veel mee bezig houden.


Uiteraard hebben we ook stands bezocht. Ter inspiratie voor ons moderne media lokaal hebben Ilma en ik een aantal leuke tools gespot: met name de interactieve projecties.



Een vaste opstelling van Active Floor.




Verrijdbare versie van http://www.bettshow.com/exhibitor/Nautilus-1

 In Nederland ken ik LuQo die hier mee bezig is.

Verder hebben we bij de Nederlandse start-ups hoek een leuk gesprek gehad met Tim van LessonUp, een tool om online lessen mee te maken. Die heb ik eerder al eens bekeken en het is een mooie manier van presenteren en interactie opzoeken. Je kunt er gratis een proefabonnement nemen en ze denken heel erg met je mee!

Ook Liza spraken we bij de Nederlandse start-up hoek, zij werkt bij traintool, een online role playing app. In deze app gaan toekomstige docenten oefenen met video hoe ze reageren voor een klas. Ze krijgen een situatie voorgeschoteld (video), nemen hun eigen reactie op en kijken deze terug. Daarna moeten ze daar een vraag of een aantal vragen over beantwoorden, zoals hoe was je stemgebruik? wat was je ademhaling? had je een zelfverzekerde houding? De video's van zichzelf kunnen ze ook delen met studiegenoten en hun docent. Een mooie voorbereiding op de eerste lessen.

Ilma en ik waren gecharmeerd van de grappige robot Albert. Deze robot is voor 3-10 jaar en leuk om mee te spelen. Er zijn allerlei spellen en apps die je hiermee kunt gebruiken. De teaching materials zijn gericht op het leren programmeren. Je koppelt de telefoon en de robot aan elkaar en hebt dan een interactieve tool.


Ook om te leren programmeren (dat is namelijk hot in Engeland omdat het in het curriculum staat) waren er veel stands die werkten met de micro:bit. Dit is een klein printplaatje, net zoals de raspberry pi, die je met een app of met de computer kunt programmeren. Hiernaast een gitaar die via de microbit gekoppeld wordt aan allerlei tools. 

Als laatste vooral voor onze ict afdeling die het plan heeft om van sharepoint een leeromgeving te maken...  Via een programma dat alle informatie van verschillende onderdelen van sharepoint haalt kun je er toch een soort van overzichtelijk dashboard van maken. http://www.lpplus.com/solutions/lp365-2.html. Zelf blijf ik meer gecharmeerd van Google classroom icm online leerpaden, al denk ik wel dat dit een mooie vorm kan zijn om de mogelijkheden van sharepoint en office365 te gebruiken.

Tot zover de inspiratie van BETT 2016!